UBERMORGEN.COM

header

UBERMORGEN.COM

Superenhanced
(Austria, 2009 - , 1'31")

In het project 'Superenhanced' creëert UBERMORGEN.COM een reeks werken, performances, video's en interventies die commentaar leveren op foltering - of 'Enhanced Interrogation' in de functionele en eufemistische taal die gebruikelijk is in de 'war against terror', in gevangenissen in de VS en in Irak, Afghanistan, Egypte en Guantanamo. UBERMORGEN.COM benadert dit onderwerp in de taal van marketing, met beelden die tegelijkertijd mooi en vreselijk zijn.

In 'Superenhanced - V1E1 - Familiarization' zijn de kinderen van UBERMORGEN.COM te zien: Lola Mae en Billie Ada, respectievelijk twee en vijf jaar oud. De technieken van Enhanced Interrogation worden uitgetest op hen (ze staan voor alle kinderen die gevangen zijn, die gefolterd en soms gedood worden in maximaal beveiligde gevangenissen over heel de wereld) en op de hele familie, met als doel om vertrouwd ('familiar') te raken met die technieken. De video wordt begeleid door een sitcom-lachband, gesampled uit Amerikaanse presidentiële speeches.

'Superenhanced - V1E2 - Guantanamo Prison Guard Chris Arendt' maakt gebruik van foto's van een fotosessie met Chris Arendt, gevangenisbewaker in Guantanamo Bay. De soundtrack is 'Bullet in the Head', een song van Rage Against the Machine die herhaaldelijk gebruikt wordt bij foltersessies in Amerikaanse militaire gevangenissen.

'Superenhanced - V1E3 - Detainees' toont foto's van 209 gedetineerden, van internet gehaald via Google Image Search. De soundtrack is een titelsong van televisie: de 'Barney Theme Song' die gebruikt wordt bij foltersessies in (soms geheime) Amerikaanse militaire gevangenissen.

GOGBOT Trailer 2012

trailer2012

Video by Het Videogilde


 

 

GOGBOT 2013: 5 - 8  september

GOGBOT Art / Music / Technology

2012: Internet meme's / The selfish gene

GOGBOT 2012 staat in het teken van meme’s, culturele genen die zich in onze digitale cultuur verspreiden. Via social media en op sites als 4chan.org , dumpert.nl en fok.nl worden continue filmpjes, plaatjes, nieuwsfeiten en persoonlijke gebeurtenissen met vrienden én onbekenden gedeeld. Zo’n idee, trend of gedrag dat zich online van persoon tot persoon verspreidt, wordt een meme genoemd. Meme’s worden dan ook als nieuwe culturele genen gedefinieerd: ze verspreiden zichzelf, muteren en reageren. Lees meer...

 

PLANETARTGOGBOT 2012 is een productie van PLANETART
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+316 5583 0311