Tarik Barri: Versum II

header

Locatie: 21Rozendaal

Tarik Barri: Versum II

Audiovisueel componist Tarik Barri creëerde met Versum een virtuele 3D wereld, waarin het publiek de muziek ziet en naar de visuals kan luisteren. De omgeving wordt verkend vanuit het gezichtspunt van een bewegende virtuele camera met microfoons, die in real-time gestuurd wordt door een controller. De camera komt objecten tegen die gezien en gehoord kunnen worden: net als in de werkelijkheid hoor je het geluid harder als het object dicht bij de camera in de buurt is en hoor je verschillende geluiden als de camera langs meerdere objecten beweegt. De gebruiker kan het pad van de camera bepalen en zo Versum composities maken.

Met Versum II gaat Barri een stap verder. In deze multiplayer versie van Versum gebruiken twee spelers de installatie tegelijkertijd. Beiden leggen hun eigen weg af, waardoor ze samen audiovisuele muziek maken. De twee spelers kunnen elkaars bewegingen volgen en op elkaar reageren, bijvoorbeeld door dezelfde richting te kiezen, of juist niet. Alles wat de gebruiker doet, beïnvloed de andere speler en de samen gecreëerde muziek, die continue verandert. De installatie laat zien hoe snel een cultuuruiting zich ontwikkelt als verschillende makers op elkaar reageren: het muziekstuk is een real-time versie van een virtuele meme.

http://tarikbarri.nl

GOGBOT Trailer 2012

trailer2012

Video by Het Videogilde


 

 

GOGBOT 2013: 5 - 8  september

GOGBOT Art / Music / Technology

2012: Internet meme's / The selfish gene

GOGBOT 2012 staat in het teken van meme’s, culturele genen die zich in onze digitale cultuur verspreiden. Via social media en op sites als 4chan.org , dumpert.nl en fok.nl worden continue filmpjes, plaatjes, nieuwsfeiten en persoonlijke gebeurtenissen met vrienden én onbekenden gedeeld. Zo’n idee, trend of gedrag dat zich online van persoon tot persoon verspreidt, wordt een meme genoemd. Meme’s worden dan ook als nieuwe culturele genen gedefinieerd: ze verspreiden zichzelf, muteren en reageren. Lees meer...

 

PLANETARTGOGBOT 2012 is een productie van PLANETART
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+316 5583 0311