YOUNGBLOOD Award

header

YOUNGBLOOD Award 2012

Dit jaar presenteert GOGBOT de zesde editie van de YOUNGBLOOD Award. GOGBOT heeft als een van de hoofddoelstellingen een platform te zijn voor jonge en getalenteerde kunstenaars. Vorig jaar presenteerde GOGBOT 9 eindexamenwerken van 6 academies in Nederland (jaar ervoor 43 van 8 academies), met Rietveld afgestudeerde Maria Zendrera. We mixen dit jaar er voor het eerst de master opleidingen erdoorheen. De genomineerden zullen hun examenwerk laten zien op vier locaties: Het Rijksmuseum Twenthe, TwentseWelle, de Oude Markt en TETEM kunstruimte. De winnaar krijgt 500 euro en een solo-show bij PLANETART (De eindexamenkandidaten die videowerk en korte films presenteren zijn NIET geselecteerd, omdat zij meededen aan de TENT Academy Awards, ook te zien tijdens GOGBOT).

De jurering vindt plaats donderdag 6 september in Enschede. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de opening van het GOGBOT festival om 20:00 uur.

De jury bestaat uit Olof van Winden (directeur TodaysArt & NiMK), Lucette ter Borg (kunstcritica NRC) en Floor van Spaendonck (directeur Virtueel Platform).

Winnaar 2012: Matthias König (AKI ArtEZ).

GOGBOT Trailer 2012

trailer2012

Video by Het Videogilde


 

 

GOGBOT 2013: 5 - 8  september

GOGBOT Art / Music / Technology

2012: Internet meme's / The selfish gene

GOGBOT 2012 staat in het teken van meme’s, culturele genen die zich in onze digitale cultuur verspreiden. Via social media en op sites als 4chan.org , dumpert.nl en fok.nl worden continue filmpjes, plaatjes, nieuwsfeiten en persoonlijke gebeurtenissen met vrienden én onbekenden gedeeld. Zo’n idee, trend of gedrag dat zich online van persoon tot persoon verspreidt, wordt een meme genoemd. Meme’s worden dan ook als nieuwe culturele genen gedefinieerd: ze verspreiden zichzelf, muteren en reageren. Lees meer...

 

PLANETARTGOGBOT 2012 is een productie van PLANETART
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+316 5583 0311