Raster Noton Special

header

GOGBOT viert 15 jaar RASTER NOTON

 Liefhebbers van basale, experimentele IDM en elektronica kunnen al jaren terecht bij het Duitse no-nonsense label Raster-Noton, waar muziek, kunst en technologie in elkaar overvloeien. Het label uit Berlijn viert het 15 jarig bestaan bij GOGBOT in Enschede met een 4-tal showcases.

 

1. Frank Bretschneider live

Opening van GOGBOT op de Oude Markt met een splinternieuwe audiovisuele live-set. Frank Bretschneider werkt als muzikant, componist en videokunstenaar in Berlijn.  Zijn werkt kenmerkt zich door een precieze plaatsing van het geluid, complexe, gelaagde ritme structuren en een minimale, vloeiende benadering.  Het wordt wel omschreven als „abstract analogue pointilism", „ambience for spaceports" of „hypnotic echochamber pulsebeat". Bretschneider's subtiele en gedetailleerde muziek wordt gelijkwaardig en perfect synchroon gekoppeld aan zijn fenomenale visuals.
Do 6 sept 20 u Oude Markt, gratis toegang

olafbender kl2. Byetone live
Olaf Bender aka Byetone zandstraalt Atak op de openingsavond, op 12 m filmdoek en met de diepste bassen uit Berlijn. Mede oprichter van het Raster Noton label, en gevierd noise artiest op de internationale experimentele festivals, laat hij een spoor na van glitch, minimal, technical bassbasssbass, en dat alles ondergedompeld in het reuzevideoscherm  dat GOGBOT optuigt in Atak. Countdown with Byetone!
Do 6 sept 23.59 u Atak, toegang

mp16 whitelinelight kl3. Carsten Nicolai + Olaf Bender

Expositie ‘’White Line Light’’ installatie 2006
De menselijke waarneming is in wezen gebaseerd op de verwerking van licht en geluid-signalen, waarbij licht zich verplaatst met een snelheid van 340.000 km/s en geluid met 343 m/s. White Line Light nu probeert de verschillende fenomenen van licht en geluid  in waarneming te versmelten.
Luid hoorbare clicks en cuts sturen de lichtritmes en intensiteit aan van een 16m lange neonbuis. De koele en minimalistische esthetiek verwijst naar de sobere, wetenschappelijke laboratorium opstelling en correspondeert gelijktijdig met de kunstige elektronische geluiden. Het oog luister en het oor ziet, zo versmelt het de zintuigen en correspondeert het met de filosofie van Raster Noton, als platform voor onderzoek naar een artistieke en  wetenschappelijke omgeving in beeld en geluid.
Concordia Expositie Langestraat, gratis toegang

R0016090 kl4. Raster Noton Shop

Noem het een shop, een levende installatie, een muzikale expositie of een chill-outroom met oog voor esthetiek. Eén ding is zeker: dit is een must voor al wie oog heeft voor grafische vormgeving. De prachtige catalogi, cd-reeksen en andere grafische objecten die Raster-Noton in de loop der jaren uitgaf zijn er te bewonderen. Bij wijze van chill-out kan je er de sensuele elektronica van het collectief beluisteren.
Concordia Expositie Langestraat, gratis toegang

 

GOGBOT Newsletter

Name:
Email:

GOGBOT on Twitter

GOGBOT on Facebook

GOGBOT Trailer 2012

trailer2012

Video by Het Videogilde


 

 

GOGBOT 2013: 5 - 8  september

GOGBOT Art / Music / Technology

2012: Internet meme's / The selfish gene

GOGBOT 2012 staat in het teken van meme’s, culturele genen die zich in onze digitale cultuur verspreiden. Via social media en op sites als 4chan.org , dumpert.nl en fok.nl worden continue filmpjes, plaatjes, nieuwsfeiten en persoonlijke gebeurtenissen met vrienden én onbekenden gedeeld. Zo’n idee, trend of gedrag dat zich online van persoon tot persoon verspreidt, wordt een meme genoemd. Meme’s worden dan ook als nieuwe culturele genen gedefinieerd: ze verspreiden zichzelf, muteren en reageren. Lees meer...

 

PLANETARTGOGBOT 2012 is een productie van PLANETART
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+316 5583 0311