GOGBOT Kick-Off!

header

Frank Bretschneider (D)

Frank-BretschneiderOude Markt Sept 6  21.45 u
Raster Noton special
GOGBOT viert 15 jaar Raster Noton, het Berlijnse label voor elektronische muziek en mediakunst. Mede-oprichter Frank Bretschneider presenteert tijdens de openingsavond een nieuw audiovisueel project, gebaseerd op zijn laatste release Kippschwingungen. Dit werk ontstond na onderzoek aan de Subharchord, een sound-effect generator uit de jaren 60, zoals die in de DDR werd gebruikt voor special effects in film en televisiestudio’s.
Bretschneiders doel was om een combinatie te ontwikkelen van een bijna vergeten technologie, met de digitale productiemethodes van vandaag. Het resultaat klinkt als een audiovisuele duik in een kosmische wormhole, die je ervaart in een chaotische turbulentie van bizarre Doppler-effects.

 

GOGBOT Music & Performances

GOGBOT Trailer 2012

trailer2012

Video by Het Videogilde


 

 

GOGBOT 2013: 5 - 8  september

GOGBOT Art / Music / Technology

2012: Internet meme's / The selfish gene

GOGBOT 2012 staat in het teken van meme’s, culturele genen die zich in onze digitale cultuur verspreiden. Via social media en op sites als 4chan.org , dumpert.nl en fok.nl worden continue filmpjes, plaatjes, nieuwsfeiten en persoonlijke gebeurtenissen met vrienden én onbekenden gedeeld. Zo’n idee, trend of gedrag dat zich online van persoon tot persoon verspreidt, wordt een meme genoemd. Meme’s worden dan ook als nieuwe culturele genen gedefinieerd: ze verspreiden zichzelf, muteren en reageren. Lees meer...

 

PLANETARTGOGBOT 2012 is een productie van PLANETART
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+316 5583 0311