PlanetM

header

Locatie: Oude Markt

PlanetM

De NIMk collectie interface is een onderdeel van de programmering van Planet M dat bediend wordt door het publiek: een soort jukebox-de-luxe voor mediakunst. Deze interface geeft toegang tot een gevarieerd vooraf geselecteerd deel van de collectie van het NIMk: een 200-tal werken die speciaal gekozen zijn op toegankelijkheid, variatie en mate waarin ze een zo'n groot mogelijk publiek aanspreken.

Iedereen kan met deze interface een persoonlijke selectie maken uit dit deel van de collectie van het NIMk, op basis van eigen criteria en voorkeuren. Elke bezoeker krijgt zijn eigen selectie met werken te zien. Vervolgens kan hij die selectie verder aanpassen en naar eigen behoefte gebruiken, informatie toevoegen en delen met anderen. Op festivals kunnen deze selecties worden getoond op een publieksscherm binnen of buiten de Planet M en/of op beschikbare grote (buiten)schermen van het festival. Ook kunnen selecties gedeeld en vertoond worden op de festivalwebsite en bij allerlei externe online platforms zoals Facebook en YouTube.
 

Media art jukebox de luxe, meeting point, WORMSHOP area

planetM

GOGBOT Trailer 2012

trailer2012

Video by Het Videogilde


 

 

GOGBOT 2013: 5 - 8  september

GOGBOT Art / Music / Technology

2012: Internet meme's / The selfish gene

GOGBOT 2012 staat in het teken van meme’s, culturele genen die zich in onze digitale cultuur verspreiden. Via social media en op sites als 4chan.org , dumpert.nl en fok.nl worden continue filmpjes, plaatjes, nieuwsfeiten en persoonlijke gebeurtenissen met vrienden én onbekenden gedeeld. Zo’n idee, trend of gedrag dat zich online van persoon tot persoon verspreidt, wordt een meme genoemd. Meme’s worden dan ook als nieuwe culturele genen gedefinieerd: ze verspreiden zichzelf, muteren en reageren. Lees meer...

 

PLANETARTGOGBOT 2012 is een productie van PLANETART
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+316 5583 0311