Pilvi Takala

header

Pilvi Takala

Players
(Netherlands, 2010 - , 7'51")
Players biedt een documentaire inkijk in het leven van zes professionele pokerspelers die Bangkok als thuishaven gekozen hebben. Terwijl één van hen, de Finse Jaakko, nuchter de regels binnen hun gemeenschap uiteen zet, speelt de kunstenaar zelf alle rollen. We zien haar, soms in meervoud, aan de snookertafel, op restaurant, voor de tv of aan het zwembad.

Dat het leven van de pokerspelers zich grotendeels op internet afspeelt, komt terug in de film via beelden van het online pokerspel, grafieken van winst en verlies, en de aliassen van de spelers. Het dagelijks leven van deze pokergemeenschap is gestructureerd en georganiseerd volgens de logica van het pokerspel. Kansberekening is niet alleen een handig instrument om te bepalen wie de rekening betaalt (door bijvoorbeeld creditcards te husselen en er één uit te trekken), maar ook om uit te maken wie een inspanning doet (een spelletje ‘papier, schaar, steen’ bepaalt wie koffie moet gaan halen) of puur ter entertainment. Iedere gemeenschap kent interne regels waarvan de logica de buitenstaander ontgaat. Toch hoeft de ene set regels niet minder vreemd te zijn dan de andere. Het lijkt vooral het perspectief te zijn van waaruit gekeken wordt die de (on)gewoonheid van de regels bepaald.

GOGBOT Trailer 2012

trailer2012

Video by Het Videogilde


 

 

GOGBOT 2013: 5 - 8  september

GOGBOT Art / Music / Technology

2012: Internet meme's / The selfish gene

GOGBOT 2012 staat in het teken van meme’s, culturele genen die zich in onze digitale cultuur verspreiden. Via social media en op sites als 4chan.org , dumpert.nl en fok.nl worden continue filmpjes, plaatjes, nieuwsfeiten en persoonlijke gebeurtenissen met vrienden én onbekenden gedeeld. Zo’n idee, trend of gedrag dat zich online van persoon tot persoon verspreidt, wordt een meme genoemd. Meme’s worden dan ook als nieuwe culturele genen gedefinieerd: ze verspreiden zichzelf, muteren en reageren. Lees meer...

 

PLANETARTGOGBOT 2012 is een productie van PLANETART
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+316 5583 0311