Nieuws

header

Twente Biennale 23 mei t/m 9 juni 2013 +++++ Geef je op voor de Power Tool Race! +++++ Reserveer voor de GOGBOT Camping! +++++ GOGBOT 5 t/m 8 sept 2013! Teledildonics: Sex & Technology! Call for submission: submissions@gogbot.nl +++++

Zaterdag 8 september Nederlandse première Schnitt / Synchropath

GOGBOT festival staat erom bekend dat je daar kunst en muziek ziet en hoort voordat de rest van Nederland deze avant-garde of cutting edge in de smiezen heeft; zeker bij het grote publiek. We geloven er dan ook heilig in deze voorhoede aan zoveel mogelijk mensen te presenteren. Denk maar terug aan de weergaloze performance van Etienne de Crécy & 1024 Architecture of Ryoji Ikeda's 'Test Pattern'-voorstelling; gratis op de Oude Markt. Dit jaar trekt Frank Bretschneider op de openingsavond van leer met een audio-visueel Gesammtkunstwerk en daar blijft het natuurlijk niet bij.

Schnitt Synchropath live 1bVoor het eerst op de Nederlandse planken in aktie, toont het Italiaanse duo Schnitt hun nieuwste project 'Synchropath' exclusief op GOGBOT 2012 Festival, op de Oude Markt en dus voor iedereen gratis toegankelijk. Amelie Duchow en Marcho Monfardini begonnen in 2007 samen te werken als Schnitt. Het tweetal deelt een liefde voor zowel elektronische muziek, als visuele kunst. Direct al wekt Schnitt de interesse van experimentele kunstliefhebbers met hun 'Sizespec'. Dit is een audio-visuele performance gebaseerd op de textielindustrie. Daaruit haalt Schnitt beelden en geluiden die een hoogstbijzondere kijk opleveren op de technische dynamiek vis-a-vis het individu in deze industriële machinerie.

Na de releases 'Pferdchen' en 'Snob Night' richt Schnitt zich in 2011 op 'Synchropath'. Hier ligt de focus van de twee vol op de synchroniciteit tussen audio- en videobestanden. Vanuit verschillende bronnen kiest Schnitt 42 audio- en 28 video-inputs. Daaruit worden 678 geluidbestanden en 234 beeldbestanden getrokken. Die worden bewerkt, samengebald, op elkaar gestapeld, uiteengerukt en vooral: synchroon gezet en vormen zo de ruggengraat van het werk. De status van beeld en geluid wordt zodoende bevraagd door middel van een zoektocht in het midden tussen verschillende communicatiesystemen. Daarmee activeert Schnitt een proces van toevoegen en weglaten in beeld en geluid dat een plaats inneemt voorbij alleen beeld of allen geluid. Tijdens de 'Synchropath' performance laten beelden en geluiden slechts ten dele en fragmentarisch iets zien en horen van hun (figuratieve) oorsprong. In die interactie tussen licht en klank volgt de voorstelling langs de lijn van balans vs abstractie en harmonie vs obsessie.

Schnitt werkte verder samen met Paolo Cesaretti / Architettura Attuale voor diens 'Growing in Numbers' licht-installatie. Zij schreven en speelden de muziek voor bij het lichtkunstwerk op de tien hoogste wolkenkrabbers van Milaan. Daarnaast heeft Schnitt in 2012 de muziek en visuals gerealiseerd bij de modeshow van Emilio Cavalini tijdens de New York Fashion Week 2012.

'Synchropath' door Schnitt beleeft zijn Nederlandse première op zaterdag 9 september, Oude Markt, Enschede tijdens de GOGBOT Sick Saturday. Toegang: gratis.


[foto: Jeff Richardson]

GOGBOT Downloads

GOGBOT Newsletter

Name:
Email:

GOGBOT on Twitter

GOGBOT on Facebook

GOGBOT Trailer 2012

trailer2012

Video by Het Videogilde


 

 

GOGBOT 2013: 5 - 8  september

GOGBOT Art / Music / Technology

2012: Internet meme's / The selfish gene

GOGBOT 2012 staat in het teken van meme’s, culturele genen die zich in onze digitale cultuur verspreiden. Via social media en op sites als 4chan.org , dumpert.nl en fok.nl worden continue filmpjes, plaatjes, nieuwsfeiten en persoonlijke gebeurtenissen met vrienden én onbekenden gedeeld. Zo’n idee, trend of gedrag dat zich online van persoon tot persoon verspreidt, wordt een meme genoemd. Meme’s worden dan ook als nieuwe culturele genen gedefinieerd: ze verspreiden zichzelf, muteren en reageren. Lees meer...

 

PLANETARTGOGBOT 2012 is een productie van PLANETART
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+316 5583 0311