Nieuws

header

Twente Biennale 23 mei t/m 9 juni 2013 +++++ Geef je op voor de Power Tool Race! +++++ Reserveer voor de GOGBOT Camping! +++++ GOGBOT 5 t/m 8 sept 2013! Teledildonics: Sex & Technology! Call for submission: submissions@gogbot.nl +++++

Vrijdag 7 september Pussy Riot Tribute Night

Pussy Riot Tribute @ GOGBOT 2012, Enschede, the NetherlandsGOGBOT 2012 Festival op vrijdag 7 september vanaf 19:00 uur op de Oude Markt, Enschede in het teken van de PUSSY RIOT TRIBUTE NIGHT.

GOGBOT 2012 Festival verklaart zich vanzelfsprekend solidair met het lot dat drie dames uit de punk performance groep Pussy Riot in het dictatoriale Rusland van vandaag de dag ten deel gevallen is. Het drietal werd in een politiek showproces dat overduidelijk onder direct gezag stond van het Kremlin en niet in het laatst de despoot Poetin veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar. Het vonnis maakt in ieder geval duidelijk dat democratie en de bijbehorende vrijheid van meningsuiting in Rusland verder weg is dan nog maar een paar tiental jaar voor onmogelijk gehouden werd. Tegelijk tonen de machthebbers hiermee hun onmacht aan door een brevet van onvermogen te tekenen, want ze kunnen deze drie wel tot symbool maken (of Kasparov en andere vreedzame demonstranten oppakken), waar de geest de vonk heeft gezien en uit de fles is, staan er ongetwijfeld binnenkort weer nieuwe initiatieven op. Vrijheid van expressie laat zich niet de mond snoeren; zeker niet door cultuurbarbarij.

Tijdens GOGBOT 2012 Festival staat de vrijdag op de Oude Markt in het teken van steun aan de vrijheid van meningsuiting; een gegeven dat in het Westen vaak voetstoots wordt aangenomen, maar, zoals de Pussy Riot-zaak pijnlijk duidelijk maakt, lang niet overal zo vanzelfsprekend is; in tegendeel zelfs. Met optredens van het radicaal militante Suicide Inside uit Wit-Rusland, de vlijmscherpe beats van Killahbass plus de spetterende en ronkende punk van Vrouwen zijn OK brengt het festival een ode aan Pussy Riot en wordt het signaal afgegeven dat niets meer heilig is een land dat zich democratisch noemt dan het recht van een kunstenaar haar werk te kunnen maken en presenteren.

Zie ook: freepussyriot.org

GOGBOT 2012 | 7 september 2012 | 20:00 - 00:00 | Oude Markt, Enschede | gratis toegang

SUICIDE INSIDE | VROUWEN ZIJN OK | KILLAHBASSGOGBOT Downloads

GOGBOT Newsletter

Name:
Email:

GOGBOT on Twitter

GOGBOT on Facebook

GOGBOT Trailer 2012

trailer2012

Video by Het Videogilde


 

 

GOGBOT 2013: 5 - 8  september

GOGBOT Art / Music / Technology

2012: Internet meme's / The selfish gene

GOGBOT 2012 staat in het teken van meme’s, culturele genen die zich in onze digitale cultuur verspreiden. Via social media en op sites als 4chan.org , dumpert.nl en fok.nl worden continue filmpjes, plaatjes, nieuwsfeiten en persoonlijke gebeurtenissen met vrienden én onbekenden gedeeld. Zo’n idee, trend of gedrag dat zich online van persoon tot persoon verspreidt, wordt een meme genoemd. Meme’s worden dan ook als nieuwe culturele genen gedefinieerd: ze verspreiden zichzelf, muteren en reageren. Lees meer...

 

PLANETARTGOGBOT 2012 is een productie van PLANETART
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+316 5583 0311