Nieuws

header

Twente Biennale 23 mei t/m 9 juni 2013 +++++ Geef je op voor de Power Tool Race! +++++ Reserveer voor de GOGBOT Camping! +++++ GOGBOT 5 t/m 8 sept 2013! Teledildonics: Sex & Technology! Call for submission: submissions@gogbot.nl +++++

Eerste namen GOGBOT 2012 bekend

Vier dagen lang, van 6 tot en met 9 sept, staat het programma boordevol audiovisueel spektakel. 11 locaties in Enschede met mediakunst, robotica, workshops, symposium, Upload Cinema en een uitgebreid internationaal muziekprogramma op de Oude Markt (gratis) en in poppodium Atak.

GOGBOT opent met diverse optredens en exposities uit Berlijn rond 15 jaar Raster-Noton, het label met experimentele electronische muziek. Ook met Network Awesome, het nieuwe YouTube-televisie-project van Jason Forrest, oprichter van het Cock Rock Disco label. Een andere primeur van Jason Forrest bij GOGBOT is het 120 Megabyte AV-Lab, waarbij bands en muziek-acts tijdens het festival een videoclip maken o.l.v. de Amerikaanse videokunstenaar Mark Brown. Ook uit Berlijn afkomstig zijn interactieve installaties van Tarik Barri (Monolake) en David Letellier.  De Deathproof-Friday-Night van GOGBOT presenteert de laatste ontwikkelingen, cross-overs en mash-ups op het gebied van breakbeats, glitch, electro, techno, dubstep, en noise. De laatste avond van GOGBOT gaat de grote zaal van Atak over de kop met de nieuwste, beste en zwaarste UK dubstep acts.
Line-up muziek voorlopig: Olaf Bender (D), Frank Bretschneider (D),  Killahbass (NL) The Erasers (Gr), Schnitt-synchropath (It), many more t.b.c.

Internet-Memes
Het kunstprogramma van GOGBOT gaat over de rol van internet-mutaties, viral video's op YouTube, digitale immigranten en The Selfish Gene. Met projecten rond Anonymous, Free Art and Technoloy (FAT Lab), een expositie van Floris Kaayk over zijn viral video als vliegende mens, wat leidde tot een gigantische internet hoax. De Grote Kerk wordt getransformeerd tot een online-Meme’s Museum, in samenwerking met SETUP Medialab en 100%FAT. Met een expositie rond de videoclips en meme's van de Zuid Afrikaanse hiphop act Die Antwoord.  Op de Oude Markt een meme's special van Upload Cinema, samengesteld en gepresenteerd door DWDD tafelheer Dagan Cohen. Verder ook met tentoonstellingen en presentaties van Martin uit den Bogaard, Freerk Wieringa, Filip Jonker, JODI, Edwin Dertien, David Letellier, Tarik Barri, Rosa Menkman, Julian Van Aalderen, TITAN, Doghead Lyle, 2012 Architects, Bailybots, Wormshop, Anne-Jan Reijn, HIZGI/Mariberos, Carsten Nicolai+Olaf Bender, ViaViaOral, Jeroen Kooijmans, Lernert+Sander e.v.a.

11 locaties
Het hart van GOGBOT is natuurlijk de Oude Markt, met podia, exposities, workshops, performances en heel veel muziek. Nieuw dit jaar is locatie Concordia en 21Rozendaal. Een gratis fietstaxi brengt je naar meer: er zijn Youngblood Award exposities in Rijksmuseum Twente en TETEM kunstruimte, met een tentoonstelling rond de beste graduates van 10 Nederlandse kunstacademies  en er vinden presentaties plaats in MAC Berlijn en bij PLANETART.

Stadscamping
Voor het 3e achtereenvolgende jaar biedt GOGBOT een stadscamping op loopafstand van het festival. Voor 5 euro p nacht, kom met je tent naar Enschede en dompel je onder in 4 lange dagen en nachten audiovisuele avonturen…wanna Shock your senses? Go GOGBOT

do   6 sept 20:00 - 4:00
vr    7 sept 12:00 - 4:00
za   8 sept 12:00 - 4:00
zo   9 sept 12:00 - 18:00

GOGBOT Downloads

GOGBOT Newsletter

Name:
Email:

GOGBOT on Twitter

GOGBOT on Facebook

GOGBOT Trailer 2012

trailer2012

Video by Het Videogilde


 

 

GOGBOT 2013: 5 - 8  september

GOGBOT Art / Music / Technology

2012: Internet meme's / The selfish gene

GOGBOT 2012 staat in het teken van meme’s, culturele genen die zich in onze digitale cultuur verspreiden. Via social media en op sites als 4chan.org , dumpert.nl en fok.nl worden continue filmpjes, plaatjes, nieuwsfeiten en persoonlijke gebeurtenissen met vrienden én onbekenden gedeeld. Zo’n idee, trend of gedrag dat zich online van persoon tot persoon verspreidt, wordt een meme genoemd. Meme’s worden dan ook als nieuwe culturele genen gedefinieerd: ze verspreiden zichzelf, muteren en reageren. Lees meer...

 

PLANETARTGOGBOT 2012 is een productie van PLANETART
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+316 5583 0311