Matthias König

header

Locatie: 21Rozendaal

Locatie: TwentseWelle

Locatie: Grote Kerk

Matthias König

AKI ArtEZ Academy, Enschede

Het is mijn doel werk te maken, waar de kijker alleen hoeft te reageren op de fysieke aanwezigheid van het visuele en het geluid. De nadruk ligt op het pure ervaren van vorm, kleur, geluid, ruimte en sfeer, gecreëerd door het kunstwerk zelf en zijn transformatie tijdens de interactie met de kijker. Net zoals ritme ons onderbewust laat bewegen, moet ook kunst ageren.
Mijn focus ligt op het maken van werk dat meerdere toegangen biedt tot verschillende dimensies en uitnodigt om ervaren te worden in zijn gehele aanwezigheid.

http://www.ateliermatthiaskoenig.com
http://www.thereisaraft.de

Receiver

(interactive geluids-beeld) 2011-2012
(LxBxH) 300cm x 300cm x 300cm

karton, hout, kabelbinders, speakers, versterkers, piezzos, computer


Het beeld biedt toegang tot onbekende geluidswerelden. acht-kanaal geluids-composities worden weergegeven door acht speakers. Dynamische "soundscapes" reageren op de stappen van bezoekers en leiden tot constante hervorming.

The sun never sets
(Geluids-installatie) 2012
(LxBxH) variabel

meubels, plexiglass, pick-up, LP "Oh" van "Oval", geluids-compositie door Matthias König, versterkers, plastic bekers en rietjes, speakers, tennisballen, lampen, bloempot


De installatie bestaat uit twee geluids-beelden, die op een visueele en acoustische manier kunnen worden ervaren. De twee objecten genereren zelfstandig geluid en communiceren met elkaar. De installatie kan worden gezien als een driedimensionaal muziekstuk wat de ruimte tot een andere dimensie transformeert, de kijker uitnodigt om te blijven en te ontspannen.

GOGBOT Trailer 2012

trailer2012

Video by Het Videogilde


 

 

GOGBOT 2013: 5 - 8  september

GOGBOT Art / Music / Technology

2012: Internet meme's / The selfish gene

GOGBOT 2012 staat in het teken van meme’s, culturele genen die zich in onze digitale cultuur verspreiden. Via social media en op sites als 4chan.org , dumpert.nl en fok.nl worden continue filmpjes, plaatjes, nieuwsfeiten en persoonlijke gebeurtenissen met vrienden én onbekenden gedeeld. Zo’n idee, trend of gedrag dat zich online van persoon tot persoon verspreidt, wordt een meme genoemd. Meme’s worden dan ook als nieuwe culturele genen gedefinieerd: ze verspreiden zichzelf, muteren en reageren. Lees meer...

 

PLANETARTGOGBOT 2012 is een productie van PLANETART
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+316 5583 0311