Mariberos/ HIZGI (Jap)

header

Locatie: Oude Markt

Mariberos/ HIZGI (Jap)


Hizgi is een jonge Japanse meme kunstenaar. Op haar tumblr pagina presenteert ze haar werk, dat niet alleen bestaat uit manga tekeningen, maar uit alles wat haar bezighoudt, van kleding tot nagellak - invloeden die ook weer terugkomen in haar getekende werk. Ze presenteert zichzelf als een feministisch, zelf bevrijd object: schattig en vrouwelijk, maar nooit kwetsbaar en altijd weerbaar. Haar sexy zijn is een zelfbewuste keuze. Zo tekent ze onschuldige manga meisjes met grote wapens, in een aantrekkelijke vorm die aanslaat bij eigengereide vrouwen. Tijdens GOGBOT vindt haar werk een weg van het beeldscherm naar projecties, grote fotopanelen op de Oude Markt en na zonsondergang op grote LED schermen.

Hizgi deelt haar werk op een tumblr pagina, zodat anderen het kunnen overnemen om er iets nieuws mee te doen. Haar tekeningen en voortdurend groeiende collectie foto’s en afbeeldingen verspreiden zich razendsnel via tumblr, maar ook als communicatievorm op diverse social media netwerken. Hizgi profileert zich uitsluitend met meme’s en is zo een pionier in de meme kunst. Haar werk laat zien hoe een eigenzinnige vrouw, die geïsoleerd werkt, haar feministische ideeën de hele wereld over kan laten gaan met behulp van meme’s.

http://hizgi19.tumblr.com/

http://hizgi.tumblr.com/

GOGBOT Trailer 2012

trailer2012

Video by Het Videogilde


 

 

GOGBOT 2013: 5 - 8  september

GOGBOT Art / Music / Technology

2012: Internet meme's / The selfish gene

GOGBOT 2012 staat in het teken van meme’s, culturele genen die zich in onze digitale cultuur verspreiden. Via social media en op sites als 4chan.org , dumpert.nl en fok.nl worden continue filmpjes, plaatjes, nieuwsfeiten en persoonlijke gebeurtenissen met vrienden én onbekenden gedeeld. Zo’n idee, trend of gedrag dat zich online van persoon tot persoon verspreidt, wordt een meme genoemd. Meme’s worden dan ook als nieuwe culturele genen gedefinieerd: ze verspreiden zichzelf, muteren en reageren. Lees meer...

 

PLANETARTGOGBOT 2012 is een productie van PLANETART
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+316 5583 0311