Persberichten

header

Twente Biennale 23 mei t/m 9 juni 2013 +++++ Geef je op voor de Power Tool Race! +++++ Reserveer voor de GOGBOT Camping! +++++ GOGBOT 5 t/m 8 sept 2013! Teledildonics: Sex & Technology! Call for submission: submissions@gogbot.nl +++++

Persberichten

Persbericht: Pussy Riot Tribute Night op GOGBOT 2012 - Augustus

Tijdens GOGBOT 2012 staat de vrijdag op de Oude Markt in het teken van steun aan de vrijheid van meningsuiting. Op 7 september komen Suicide Inside, Vrouwen zijn OK en Killahbass een gratis optreden geven tijdens de Pussy Riot Tribute Night.
Het festival wil een ode aan Pussy Riot brengen en het signaal afgegeven dat niets meer heilig is in een land dat zich democratisch noemt en het recht van een kunstenaar beperkt haar werk te kunnen maken en presenteren.


Uitgebreide versie:
PUSSY RIOT TRIBUTE NIGHT @GOGBOT festival (Enschede, NL)
vrijdag 7 september 2012
20:00 tot 0:00
+ Suicide Inside + Vrouwen zijn OK + MONODEER + Rosa Menkman + Killahbass +
! GRATIS | FREE !

http://2012.gogbot.nl/nl/programma/muziek/gogbot-pussy-riot-tribute
http://2012.gogbot.nl/nl/nieuws/vrijdag-7-september-pussy-riot-tribute-night

Met optredens van het radicaal militante Suicide Inside uit Wit-Rusland, de vlijmscherpe beats van Killahbass plus de spetterende en ronkende punk van Vrouwen zijn OK brengt het festival een ode aan Pussy Riot en wordt het signaal afgegeven dat niets meer heilig is in een land dat zich democratisch noemt en het recht van een kunstenaar beperkt haar werk te kunnen maken en presenteren.
GOGBOT 2012 festival verklaart zich vanzelfsprekend solidair met het lot dat drie dames uit de punk performance groep Pussy Riot in het dictatoriale Rusland van vandaag de dag ten deel gevallen is.
Tijdens GOGBOT 2012 festival staat de vrijdag op de Oude Markt in het teken van steun aan de vrijheid van meningsuiting; een gegeven dat in het Westen vaak voetstoots wordt aangenomen, maar, zoals de Pussy Riot-zaak pijnlijk duidelijk maakt, lang niet overal zo vanzelfsprekend is; in tegendeel zelfs.

Nog onder voorbehoud: een actie van FEMEN Nederland!!


Over GOGBOT Festival
Vier dagen en nachten lang op 13 locaties in Enschede met 333 nationale en internationale kunstenaars en maar liefst 33333 computers: wanna shock your senses, go GOGBOT! Een festival vol mediakunst, robotics, elektronische muziek, lezingen, workshops, tentoonstellingen, symposia, artist talks, parties, citycamping en meer. In 2011 werd GOGBOT uitgeroepen tot het meest innovatieve evenement van Nederland (Nationale Innovatieprijs). Wil je de toekomst zien, dan ga je naar Enschede!
www.gogbot.nl  6-9 sept 2012

meest recente persbericht: http://pressdoc.com/p/000pj2

Contact:
+31 6 55 8303 11
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

GOGBOT festival, a production of PLANETART Enschede + Amsterdam.

 

GOGBOT Newsletter

Name:
Email:

GOGBOT on Twitter

GOGBOT on Facebook

GOGBOT Trailer 2012

trailer2012

Video by Het Videogilde


 

 

GOGBOT 2013: 5 - 8  september

GOGBOT Art / Music / Technology

2012: Internet meme's / The selfish gene

GOGBOT 2012 staat in het teken van meme’s, culturele genen die zich in onze digitale cultuur verspreiden. Via social media en op sites als 4chan.org , dumpert.nl en fok.nl worden continue filmpjes, plaatjes, nieuwsfeiten en persoonlijke gebeurtenissen met vrienden én onbekenden gedeeld. Zo’n idee, trend of gedrag dat zich online van persoon tot persoon verspreidt, wordt een meme genoemd. Meme’s worden dan ook als nieuwe culturele genen gedefinieerd: ze verspreiden zichzelf, muteren en reageren. Lees meer...

 

PLANETARTGOGBOT 2012 is een productie van PLANETART
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+316 5583 0311