Persberichten

header

Twente Biennale 23 mei t/m 9 juni 2013 +++++ Geef je op voor de Power Tool Race! +++++ Reserveer voor de GOGBOT Camping! +++++ GOGBOT 5 t/m 8 sept 2013! Teledildonics: Sex & Technology! Call for submission: submissions@gogbot.nl +++++

Persberichten

Persbericht: GOGBOT festival – international art, music & technology - juli

 

GOGBOT festival – international art, music & technology
Van 6 t/m 9 september 2012 in Enschede, stad vol innovatie!

Vier dagen en nachten lang op 13 locaties in Enschede met 333 nationale en internationale kunstenaars en maar liefst 33333 computers: wanna shock your senses, go GOGBOT! Een festival vol mediakunst, robotics, elektronische muziek, lezingen, workshops, tentoonstellingen, symposia, artist talks, parties, citycamping en meer. De Grote Kerk en de Oude Markt in het stadscentrum worden getransformeerd tot artistieke playground wat bij GOGBOT garant staat voor vernieuwing, verwondering, experiment en internationale kwaliteit. In 2011 werd GOGBOT uitgeroepen tot het meest innovatieve evenement van Nederland (Nationale Innovatieprijs). Wil je de toekomst zien, dan ga je naar Enschede!

Thema en actualiteit: Internet Meme’s, the Selfish Gene…
GOGBOT onderzoekt de relatie tussen beeldende kunst, technologie en populaire cultuur. De editie van 2012 staat in het teken van internet meme’s, viral video’s en digitale immigranten. Meme’s zijn de nieuwe subcultuur op het internet en staan bekend als spreadable media. Internet-meme's zijn simpele, grappige afbeeldingen+video’s die zich razendsnel over het net verspreiden, ze worden hergebruikt, aangepast, geparafraseerd, geciteerd en vermengd met andere beelden uit de populaire cultuur. Critici verwijzen naar de theorie van de Britse evolutie-bioloog Dawkins in zijn werk The Selfish Gene.

De centrale expositie in de Grote Kerk te Enschede wordt ontwikkeld in samenwerking met SET-UP Medialab uit Utrecht. Je kan kennis maken met Meme’s en talloze beelden en voorbeelden ervaren uit deze nieuwe online volkscultuur. Daarnaast kan je deelnemen aan de instant Memes’ workshops, zijn er installaties en ingrepen van kunstenaars als JODI, David Letellier (Fr), Martin uit den Bogaard, Hennesy Youngman (US), en ook nieuw werk van ‘born digitals’, studenten van de opleiding Creative Technology van de Universiteit Twente. Elders in Enschede speciale screenings, lezingen en exposities over Meme’s, o.a. over The Human Birdwings, het viral-video project van Floris Kaayk dat in maart 2012 het wereldnieuws haalde.

Muziekprogramma
Het uitgebreide muziekprogramma van GOGBOT op de Oude Markt (gratis) en in poppodium Atak heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een platform voor de nieuwste en beste acts uit Europa, Japan en de VS. Dit jaar met headliners als Byetone, Bretschneider, Dead Fader, Ambassador 21, DJ Kypski, Bong-ra, Incite, Schnitt, Schlachthofbronx, Gomes, Erasers, 2Junxion, Bar9, DJMadd, Suicide Inside, Vrouwen zijn OK, DJSkullvomit en andere pioniers uit de uk-bass, electro, dubstep, breakcore, minimal, juke, industrial, experimental, inclusief Dutch Talent Stage.

Robotics en de Oude Markt
2012 Architects, Refunc en Layhgo transformeren het door terrassen omzoomde Marktplein tot een buitenaards podium: hier spelen de futuristische TITAN the robot, LRRY_1, the Erasers, Machina Ludens, 2BoulesVanille, Schlachthofbronx en vele andere acts, van hightech theater tot minimal electropunk. Met als een van de hoogtepunten een open-air Upload Cinema, over Meme’s, op de Oude Markt gepresenteerd door DWDD tafelheer Dagan Cohen.

En verder...
- Planet M, het mobiele lab van NIMk met mediakunst en workshops
- 15-jarig jubileum rond het Berlijnse label Raster Noton met live acts en exposities
- WK Powertool Race, gepimpte machines in een gekooide racebaan van 20m
- Youngblood Award, best of graduates expositie van 10 NL kunstacademies 2012
- GOGBOT Roadshow, preview en highlights de week voor GOGBOT, o.a. in Deventer en Hengelo

GOGBOT Festival 2012: 6 t/m 9 september, Enschede
Meer info
www.gogbot.nl

GOGBOT Newsletter

Name:
Email:

GOGBOT on Twitter

GOGBOT on Facebook

GOGBOT Trailer 2012

trailer2012

Video by Het Videogilde


 

 

GOGBOT 2013: 5 - 8  september

GOGBOT Art / Music / Technology

2012: Internet meme's / The selfish gene

GOGBOT 2012 staat in het teken van meme’s, culturele genen die zich in onze digitale cultuur verspreiden. Via social media en op sites als 4chan.org , dumpert.nl en fok.nl worden continue filmpjes, plaatjes, nieuwsfeiten en persoonlijke gebeurtenissen met vrienden én onbekenden gedeeld. Zo’n idee, trend of gedrag dat zich online van persoon tot persoon verspreidt, wordt een meme genoemd. Meme’s worden dan ook als nieuwe culturele genen gedefinieerd: ze verspreiden zichzelf, muteren en reageren. Lees meer...

 

PLANETARTGOGBOT 2012 is een productie van PLANETART
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+316 5583 0311