Persberichten

header

Twente Biennale 23 mei t/m 9 juni 2013 +++++ Geef je op voor de Power Tool Race! +++++ Reserveer voor de GOGBOT Camping! +++++ GOGBOT 5 t/m 8 sept 2013! Teledildonics: Sex & Technology! Call for submission: submissions@gogbot.nl +++++

Persberichten

De dame van de kettingzaag: FEMEN activiste Inna Shevchenko bij GOGBOT (04-09-2012)

Persbericht 4 september 2012

De dame van de kettingzaag: FEMEN activiste Inna Shevchenko bij GOGBOT 

Dit is actie anno 2012! Female Power, Internet Meme en Actie!

Een topless dame die met een kettingzaag een kuis omzaagt? Free Pussy Riot, stond op haar borsten. De foto’s en filmpjes verspreiden in sneltreinvaart over Facebook. FEMEN voert actie wereldwijd, op zeer ludieke wijze “omdat borsten in de Oekraine het enige is waar de mannen wel naar kijken”, “prostitutie als grootste handelsproduct in de Oekraine”, daarom zetten ze hun actieleuzen op het ontblote bovenlijf.

Vrijdag 7 september staat bij het GOGBOT festival in Enschede geheel in het teken van een bijzondere ode aan Pussy Riot, de punk performance groep die onlangs in Rusland gearresteerd werd. Zojuist is bevestigd dat niet alleen FEMEN Holland actie voert, maar ook een erg speciale gast komt: de bekende activiste Inna Shevchenko, een van de boegbeelden van FEMEN die in Kiev onlangs veel media aandacht kreeg met de actie waarbij ze topless een Christelijk kruis omzaagde uit protest tegen de arrestatie van Pussy Riot. Nederlandse primeur! Tijdens GOGBOT zal ze een presentatie geven en een speciale actie uitvoeren, met een nog geheime uitvoering. Oproep aan alle krachtige vrouwen! Als een meme, zoals Anonymous dat deed in 2011, bundelt FEMEN de Female-Power in de wereld en voert actie anno 2012!
Een cameraploeg uit Wenen zal met Inna meereizen.

Video van Inna in actie:

Over FEMEN
De feministische organisatie uit de Oekraïne is internationaal bekend geworden door haar spraakmakende topless protest acties tijdens EK 2012 in de Oekraine.  http://nl.wikipedia.org/wiki/FEMEN  &  https://www.facebook.com/Femen.UA  (foto's vrij te publiceren)

 

Programma Pussy Riot Tribute Night – 7 september
Met optredens van het radicaal militante Suicide Inside uit Wit-Rusland, de vlijmscherpe beats van Killahbass plus de spetterende en ronkende punk van Vrouwen zijn OK brengt het festival een ode aan Pussy Riot en wordt het signaal afgegeven dat niets meer heilig is in een land dat zich democratisch noemt en het recht van een kunstenaar beperkt haar werk te kunnen maken en presenteren.

GOGBOT 2012 festival verklaart zich vanzelfsprekend solidair met het lot dat drie dames uit de punk performance groep Pussy Riot in het dictatoriale Rusland van vandaag de dag ten deel gevallen is.

PUSSY RIOT TRIBUTE NIGHT @ GOGBOT
vrijdag 7 september 2012, 20:00 tot 0:00, Oude Markt Enschede
Suicide Inside + Vrouwen zijn OK + MONODEER + Rosa Menkman + Killahbass
! GRATIS | FREE ! https://www.facebook.com/events/273410862774517/

Over GOGBOT Festival
Dit jaar kent GOGBOT haar 8ste editie geheel in het thema van internet meme's. Jarno Smeets aka Floris Kaayk (bekend uit DWDD, maakte de perfecte hoax door te vertellen dat hij kon vliegen), vervolgens verspreidde het nieuws zich over de wereld als een meme/cultureel gen. Ook de vliegende kat die echt kon vliegen, de aanwezigheid van Anonymous in 2011, FEMEN dit jaar, het zijn allemaal meme's, nieuwe culturele ideeen en genen, nieuwe open concepten die onze tegenwoordige manier van communicatie vormen en zich razendsnel verspreiden.

Vier dagen en nachten lang op 13 locaties in Enschede met 333 nationale en internationale kunstenaars en maar liefst 33333 computers: wanna shock your senses, go GOGBOT! Een festival vol mediakunst, robotics, elektronische muziek, lezingen, workshops, tentoonstellingen, symposia, artist talks, parties, citycamping en meer. In 2011 werd GOGBOT uitgeroepen tot het meest innovatieve evenement van Nederland (Nationale Innovatieprijs). Wil je de toekomst zien, dan ga je naar Enschede!

www.gogbot.nl  6-9 sept 2012

meest recente persbericht: http://pressdoc.com/p/000pj2

Contact:
+31 6 55 8303 11  / 06 2090 2632
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
meer FEMEN foto's: http://2012.gogbot.nl/images/femen/FEMEN.zip 
GOGBOT festival, a production of PLANETART Enschede + Amsterdam.

Maar wie waren ookweer FEMEN Holland? Juist ja, die fullpage foto voorop de SPITS vorige winter, over FEMEN Holland:  dit stond full colour full page op de voorpagina van de SPITS tijdens miljonair fair in Amsterdam.

Met speciale aanwezigheid van de Piratenpartij! 

GOGBOT Newsletter

Name:
Email:

GOGBOT on Twitter

GOGBOT on Facebook

GOGBOT Trailer 2012

trailer2012

Video by Het Videogilde


 

 

GOGBOT 2013: 5 - 8  september

GOGBOT Art / Music / Technology

2012: Internet meme's / The selfish gene

GOGBOT 2012 staat in het teken van meme’s, culturele genen die zich in onze digitale cultuur verspreiden. Via social media en op sites als 4chan.org , dumpert.nl en fok.nl worden continue filmpjes, plaatjes, nieuwsfeiten en persoonlijke gebeurtenissen met vrienden én onbekenden gedeeld. Zo’n idee, trend of gedrag dat zich online van persoon tot persoon verspreidt, wordt een meme genoemd. Meme’s worden dan ook als nieuwe culturele genen gedefinieerd: ze verspreiden zichzelf, muteren en reageren. Lees meer...

 

PLANETARTGOGBOT 2012 is een productie van PLANETART
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+316 5583 0311