FAQ

header

Twente Biennale 23 mei t/m 9 juni 2013 +++++ Geef je op voor de Power Tool Race! +++++ Reserveer voor de GOGBOT Camping! +++++ GOGBOT 5 t/m 8 sept 2013! Teledildonics: Sex & Technology! Call for submission: submissions@gogbot.nl +++++

FAQ

Is het festival gratis toegang?
De hoofdlocatie is gratis toegankelijk, voor enkele programmaonderdelen (zoals muziekprogramma in Atak) wordt er toegang gevraagd.

Er is nog een muziekprogramma?
Ja, buiten op de Oude Markt, maar dat stopt eerder (rond middernacht).


Is GOGBOT ook voor digibeten en kinderen?
Ja, GOGBOT is geschikt voor jong en oud, van 8 tot 88 jaar, en biedt een breed programma. 

Welke dag kan ik het beste komen? Of meerdere dagen?
De openingsavond op donderdag is het spectaculairst, vanaf 20 uur op de Oude Markt, daarna programma in Atak. Vanaf 11 uur in de ochtend zijn de meeste musea geopend, vanaf 13 uur TETEM, en vanaf 14 uur de Oude Markt.  De meeste performances vinden plaats op de Oude Markt nadat de musea en TETEM (17 uur) gesloten zijn. Soms is het verleidelijk om alleen op de hoofdlocatie te blijven kijken, en dan al zo verzadigd te voelen, maar de andere locaties zijn weer compleet anders en ook indrukwekkend. Gemakkelijk te voet bereikbaar via de plattegrond in het boekje. En er zijn gratis fietstaxi’s.
De vrijdag is ook een speciale dag: overdag symposium en eenmalige vertoning van het videoprogramma (NIMk, o.a. UVERMORGEN, etc) en daarna PUSSY RIOT TRIBUTE NIGHT, met o.a. live performance van FEMEN internationaal.

Fietstaxi’s?
Ja, er zijn gratis fietstaxi’s tot ruim na sluitingstijd van TETEM en de musea. Er zijn er 3, zodat de wachttijd meestal ver onder de 10 minuten blijft.

Al die locaties, kan ik dat allemaal wel vinden?
Ja, het lijkt meer dan het is. Alle locaties zijn te voet bereikbaar en liggen vlakbij elkaar. Er staat een plattegrond in het boekje en er is een informatie stand op de hoofdlocatie Oude Markt (stadscentrum).

Er zijn in de avond muziek acts op de Oude Markt gepland en gelijktijdig in Atak, help!
De hoofd-acts in Atak beginnen nadat het programma op de Oude Markt is afgelopen.


Kan ik ergens blijven slapen?

Er is een speciale GOGBOT stadscamping in het midden van de stad.
Ook zijn er diverse hotels en pensions en staan er veel vrienden van het festival op www.couchsurfing.org

Dus ik stap in Enschede de trein uit, en dan?

Dan loop je bijna tegen het festival aan. Hoofdlocatie is de Oude Markt, dat is het centrum en kent iedereen daar.

En als ik met de auto kom?
Volg de borden Centrum / Centraal Station en vind een plekje bij de binnenstad, er zijn talloze parkeergarages en net iets buiten het stadscentrum is het vrij parkeren.

Waar kan ik tijdens het festival met vragen terecht?
Bij de suppoosten of de informatiebalie op de Oude Markt. Een mailtje sturen kan ook, maar duurt soms een dag.


Kan ik helpen?

Ja, heel graag! Help mee met de verspreiding van events op onze social communities, schrijf je in als vrijwilliger en stuur ons een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . We zoeken ook nog slaapplekken in Enschede voor vrijwilligers en artiesten, tegen vergoeding.


Een festival met 200 deelnemers van internationale topkwaliteit,  hoe kan dat grotendeels gratis zijn?

Het GOGBOT festival wordt gefinancierd door de meeste grote kunstfondsen, gemeente en provincie.  Daarnaast dankt het festival het bestaan aan alle enthousiaste vrijwilligers, medewerkers, kunstenaars en samenwerkingspartners.

 

Ik wil graag foto's maken tijdens GOGBOT (of GOGBOT/PLANETART pre-events):

Dat mag, alleen voor professionele camera's gelden er andere regels: (na aanmelding) mogen fotografen overal fotograferen, mits ze de foto's op origineel formaat en zonder tekst/logo's etc door het beeld, delen met de organisatie van het festival, op dezelfde dag (via Wetransfer), zodat wij de foto's voor niet-commerciele doeleinden en eigen promotie kunnen gebruiken. Fotografen mogen vooraan staan, maar dienen zich te gedragen als gast: niet zonder overleg het podium bestijgen, en niet storen met het optreden of het zicht/beeld van het optreden/lezing/performance/beeld, geen kleedkamers binnendringen, etc.
Met het bezoeken van het festival ga je automatisch accoord met deze regel. Wij staan niet toe dat er mensen geld verdienen aan ons festival, zonder vooraf overleg.


Ik kan er geen genoeg van krijgen

PLANETART heeft in Amsterdam een Medialab/Artspace in de hal van het Volkskrantgebouw aan de Wibautstraat, met doorlopende expo, en een artspace/window expo aan het Medialab aan de Noorderhagen in Enschede met regelmatig activiteiten. Check www.planetart.nl en schrijf je in voor onze Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
GOGBOT won onlangs de landelijke innovatieprijs, festivals als Lowlands en De Vervoering kregen de 2de en 3de prijs. Tevens is GOGBOT het hele jaar door te zien op diverse presentaties over de hele wereld, zoals in februari bij het Japan Media Arts Festival, en vorig jaar bij het International Symposium on Electronic Arts, International Filmfestival Moscow, Transmediale in Berlijn met 2 avonden met 15 GOGBOT kunstenaars, tijdens Polderlicht in Amsterdam, tijdens filmavonden in onze locaties in Enschede en Amsterdam, de nieuwe Hi-commercial is opgenomen bij ons, vorig jaar waren we een week lang op de VARA te zien, tijdens het metalfestival EGGFEST, MetaMeets conferentie Amsterdam, Cellsbutton festival in Yogyakarta, Toshare festival on digital culture in Turijn, Italië, ISEA in Singapore, WorldExpo in Shanghai, etc.


Ik denk dat ik een virus opgelopen heb van jullie website

Trek de stekker uit het modem, wacht 8 seconden, en stop de stekker er weer in.

 

 

 

GOGBOT Downloads

GOGBOT Newsletter

Name:
Email:

GOGBOT on Twitter

GOGBOT on Facebook

GOGBOT Trailer 2012

trailer2012

Video by Het Videogilde


 

 

GOGBOT 2013: 5 - 8  september

GOGBOT Art / Music / Technology

2012: Internet meme's / The selfish gene

GOGBOT 2012 staat in het teken van meme’s, culturele genen die zich in onze digitale cultuur verspreiden. Via social media en op sites als 4chan.org , dumpert.nl en fok.nl worden continue filmpjes, plaatjes, nieuwsfeiten en persoonlijke gebeurtenissen met vrienden én onbekenden gedeeld. Zo’n idee, trend of gedrag dat zich online van persoon tot persoon verspreidt, wordt een meme genoemd. Meme’s worden dan ook als nieuwe culturele genen gedefinieerd: ze verspreiden zichzelf, muteren en reageren. Lees meer...

 

PLANETARTGOGBOT 2012 is een productie van PLANETART
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+316 5583 0311