Floris Kaayk

header

Locatie: 21Rozendaal

Floris Kaayk: ‘Human Birdwings’

Human Birdwings

Op eigen kracht kunnen vliegen als een vogel. Filmmaker en mediakunstenaar Floris Kaayk transformeerde (in samenwerking met Revolver Media Producties) deze universele en mythische droom naar een online verhaalwereld rondom de fictieve ingenieur Jarno Smeets. Gedurende acht maanden waren de ontwikkelingen van zijn Human Birdwings-project online te volgen. Het filmpje waarin Jarno zijn eerste vlucht maakt, ging als viral het web over en werd een wereldwijde mediahype. Vrijwel direct volgden videoreacties die ‘Jarno’ ontmaskerden. Op 22 maart 2012 onthulde Floris Kaayk in De Wereld Draait Door dat het ging om een transmedia project.

21rozendaal toont een compilatie van het spraakmakende project met schetsen, the making of, YouTube-filmpjes, internetreacties, nieuwsuitzendingen en natuurlijk de enorme vleugels.

www.humanbirdwings.net
www.floriskaayk.com
www.revolver.nl

Human Birdwings werd mede mogelijk gemaakt door het Mediafonds, Nederlands filmfonds en de NTR.

GOGBOT Trailer 2012

trailer2012

Video by Het Videogilde


 

 

GOGBOT 2013: 5 - 8  september

GOGBOT Art / Music / Technology

2012: Internet meme's / The selfish gene

GOGBOT 2012 staat in het teken van meme’s, culturele genen die zich in onze digitale cultuur verspreiden. Via social media en op sites als 4chan.org , dumpert.nl en fok.nl worden continue filmpjes, plaatjes, nieuwsfeiten en persoonlijke gebeurtenissen met vrienden én onbekenden gedeeld. Zo’n idee, trend of gedrag dat zich online van persoon tot persoon verspreidt, wordt een meme genoemd. Meme’s worden dan ook als nieuwe culturele genen gedefinieerd: ze verspreiden zichzelf, muteren en reageren. Lees meer...

 

PLANETARTGOGBOT 2012 is een productie van PLANETART
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+316 5583 0311