CreativeTechnology

header

CreativeTechnology

Universiteit Twente
CreaTe: digitale technologie en creativiteit voor een betere wereld


De hedendaagse technologie biedt oneindige mogelijkheden voor interactie. Intelligente apparaten, smartphone applicaties, games en video hebben effect op menselijk handelen. Beïnvloeding van gedrag door digitale technologie is de kern van Creative Technology (CreaTe). Het is de snelst groeiende technische opleiding van de Universiteit Twente. CreaTe ontdekt, verdiept, creëert en daagt uit slimme technologie in te zetten voor een gezonder, gemakkelijker of leuker leven.

Denk aan een paraplu die je waarschuwt hem mee te nemen als je de deur uitgaat als het weerbericht regen voorspelt. Of een trap die muziek maakt. Leuker om op te lopen en daardoor stimulerend voor mensen de gewone trap te gebruiken, in plaats van de roltrap. Kun je je een stadscentrum voorstellen dat weet wie je bent, wie je vrienden zijn, en waar ze zich bevinden?

Technologische kennis én creativiteit zijn van wezenlijk belang bij het vinden van oplossingen voor maatschappelijke problemen. CreaTe leidt mensen op tot ingenieurs voor de wereld van morgen. Mensen die technologie begrijpen en hun creativiteit kunnen inzetten om bij te dragen aan een betere, veiligere en prettigere wereld.
 
Op Gogbot zijn verschillende installaties te zien die door CreaTe-studenten zijn ontwikkeld.

www.utwente.nl/create


GOGBOT Trailer 2012

trailer2012

Video by Het Videogilde


 

 

GOGBOT 2013: 5 - 8  september

GOGBOT Art / Music / Technology

2012: Internet meme's / The selfish gene

GOGBOT 2012 staat in het teken van meme’s, culturele genen die zich in onze digitale cultuur verspreiden. Via social media en op sites als 4chan.org , dumpert.nl en fok.nl worden continue filmpjes, plaatjes, nieuwsfeiten en persoonlijke gebeurtenissen met vrienden én onbekenden gedeeld. Zo’n idee, trend of gedrag dat zich online van persoon tot persoon verspreidt, wordt een meme genoemd. Meme’s worden dan ook als nieuwe culturele genen gedefinieerd: ze verspreiden zichzelf, muteren en reageren. Lees meer...

 

PLANETARTGOGBOT 2012 is een productie van PLANETART
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+316 5583 0311